Volharding-aanvaller Sven Jenniskens neemt het doel van SSS'18 onder vuur.
Volharding-aanvaller Sven Jenniskens neemt het doel van SSS'18 onder vuur. Foto: Albert Hendriks

Volharding voorkomt op valreep bekerblamage tegen SSS’18

Sport

Volharding heeft zondagmiddag op bezoek bij buurman SSS’18 de eerste bekerwedstrijd van het seizoen in de extra tijd naar zich toegetrokken: 2-3. Daarmee voorkwamen de roodwitten in extremis een hele valse start in het nieuwe seizoen. Beide ploegen hadden een beroerde voorbereiding, alle oefenduels van zowel SSS’18 als Volharding gingen verloren.

In de eerste helft was Volharding vanaf acquit de ploeg met het initiatief. Het tempo lag veel te laag, waardoor het bij rust slechts 0-2 stond voor de Vierlingsbekenaren. In de 23e minuut promoveerde Sven Jenniskens een ragfijne voorzet van Gijs Hendriks tot doelpunt: 0-1. Twee minuten voor rust was Jenniskens de aangever bij de 0-2 van Joop Daniëls.

Met een driedubbele wissel aan Volharding-kant werd het er niet beter op bij de Bekenaren. Het had er alle schijn van, dat Volharding dacht dat de winst al binnen was. De gemakzucht was zichtbaar. Tot tweemaal toe gaf de defensie een doelpunt weg. In de 55e minuut zorgde Lars Pouwels voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Drie minuten later stond het plots gelijk. Sem Rongen was de doelpuntenmaker aan Overloonse zijde: 2-2. Volharding kreeg daarna voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar SSS’18-doelman Sjoerd Cornelissen stond voortreffelijk te keepen. Uiteindelijk greep Volharding toch nog de winst. In de 94e minuut bepaalde Vincent Buijssen de eindstand met een halve omhaal op 2-3 en zodoende pakten de roodwitten de eerste zege van het nieuwe seizoen.

Dat het beter moet, daar is iedereen binnen Volharding van doordrongen. Te beginnen komende zondag thuis tegen Veritas uit Neeritter. Die ploeg verloor zondag in eigen huis van Olympia’18 uit Boxmeer: 0-2.

Statistieken
SSS’18-Volharding: 2-3 (0-2)
23e min. 0-1 Sven Jenniskens, 43min. 0-2 Joop Daniëls, 55min. 1-2 Lars Pouwels, 58e min. 2-2 Sem Rongen, 94e min. 2-3 Vincent Buijssen.
Scheidsrechter: Aron Ulijn (Berghem), neutrale assistent-scheidsrechters: Johna Ruinard en Jan Geurts.
Toeschouwers: 500.
Gele kaarten: Sjoerd Cornelissen (SSS’18); Tom Kessels, Rens ten Brinke en Tim Martens (allen Volharding).
Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek (86. Thomas Rijn), Rick Maassen (46. Nino Janssen), Tom Kessels, Gijs Hendriks (46. Sam Janssen); Mark Blenckers, Rens ten Brinke, Marco Daniëls; Joop Daniëls (46. Tim Martens), Vincent Buijssen, Sven Jenniskens (76. Luuk Rühl)

SSS-Volharding, bekerduel: 2-3