Volharding won zondag met 2-1 van Veritas.
Volharding won zondag met 2-1 van Veritas. Foto: depositphotos

Volharding wint en bekert verder

Sport

Onder tropische omstandigheden won eersteklasser Volharding zondagmiddag in eigen huis in het bekertoernooi van tweedeklasser Veritas uit Neeritter. Na een 0-1 achterstand bij rust bogen de roodwitten de wedstrijd in de tweede helft om in een 2-1 overwinning. Dat was achteraf een zwakke afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Het had ook 6-1 of 7-1 kunnen zijn, maar zonder de afwezige aanvallers Vincent Buijssen en Sven Jenniskens had Volharding het vizier allerminst op scherp staan.

Desalniettemin volstond de zege voor de Vierlingsbekenaren om de tweede bekerronde te bereiken. Samen met Olympia’18 uit Boxmeer bekeren de roodwitten al na twee duels verder. Voor beide teams staat er volgende week in Vierlingsbeek in de laatste poulewedstrijd dus weinig anders meer op het spel dan prestige.

Naast Buijssen en Jenniskens ontbrak ook trainer Jan Pruijn op het appel. Zijn honneurs werden waargenomen door assistent-trainer Ruud Jenneskens. Die zag zijn team goed beginnen, ondanks de verzengende hitte. In het eerste half uur had de thuisploeg al met 3-0 voor moeten staan, maar Tom Kessels, Mark Blenckers (3x) en Nino Janssen vonden het doel niet. Dat gaf de bezoekers vertrouwen en zij pakten het laatste kwartier voor rust dan ook het initiatief. Volharding-keeper Bono Barten pakte twee inzetten van Joost Hendriks echter klemvast en Juul Kuijpers maaide helemaal vrij voor Barten over de bal heen. Diezelfde Kuijpers zorgde in de 39e minuut wel voor de 0-1. De goed fluitende scheidsrechter Stan van Doren uit Mierlo Hout had goed oog voor de zware omstandigheden en laste elk kwartier een drinkpauze in voor de spelers en allicht ook voor hemzelf.

In de tweede helft regende het kansen voor Volharding. De ene na de andere fraaie mogelijkheid werd echter om zeep geholpen. In de 55e minuut miste controlerende middenvelder Rens ten Brinke een opgelegde kans. Helemaal vrij voor de uitstekende Veritas-doelman Mickey Beurskens mikt Ten Brinke met zijn mindere rechterbeen naast het doel. Twintig minuten voor hadden de ingevallen buitenspelers Tim Martens en Steven Wassenaar de gelijkmaker op de schoen, maar ook zij vonden de juiste richting niet. In de 73e minuut was het dan eindelijk raak voor de gastheren.

Op aangeven van captain Mark Blenckers schoot zijn collega-middenvelder Marco Daniëls de 1-1 binnen. Drie minuten later slaagde ook rechtsback Lars van Treek er niet in om een honderd-procent-kans te benutten. Tien minuten voor tijd kwam Veritas er voor het eerst na rust eindelijk weer eens gevaarlijk uit. Doelpuntenmaker Juul Kuijpers kopte uit die aanval rakelings naast. In de directe tegenstoot schoot Tim Martens fraai op de lat en joeg Joop Daniëls de rebound hoog over. Vijf minuten later deed Daniëls het beter. Op aangeven van neef Marco Daniëls tekende hij voor de 2-1.

Daarna had Volharding verder afstand moeten nemen. Tim Martens raakte echter de paal en Steven Wassenaar’s schot werd gekeerd door Beurskens. In de extra tijd werd de kansenmisserij van Volharding nog bijna fataal. Door een roei van achteruit verscheen Juul Kuijpers opeens oog-in-oog met Bono Barten, maar die redde maar weer eens op zijn geheel eigen wijze. Daardoor bleven de drie punten in Vierlingsbeek en plaatste Volharding zich voor de tweede bekerronde.

Karakteristieken:
Volharding-Veritas: 2-1 (0-1);
39e min. 0-1 Juul Kuijpers, 73e min. 1-1 Marco Daniëls, 85e min. 2-1 Joop Daniëls;
Scheidsrechter: Stan van Doren (Mierlo Hout):