Volharding wist drie keer te scoren in Someren en pakte met een 1-3 zege de volle buit. Foto: depositphotos

Volharding pakt drie punten in Someren

Sport

Volharding heeft de bekerwinst op Venray van vorige week zondagmiddag een passend vervolg gegeven. Op bezoek bij het laag geklasseerde Someren - getraind door oud-Volharding-coach Stefan Sijbers - wonnen de roodwitten met 1-3. Volharding won zeker niet onverdiend, maar het zat de Vierlingsbekenaren ook zeker niet tegen. De twee laatste treffers waren min of meer cadeautjes van de gastheren.

De topschutter van Volharding, Vincent Buijssen, was maar weer eens erg belangrijk. De Hegelsommer in Vierlingsbeekse dienst was bij alle drie de doelpunten betrokken, zelf was hij ditmaal echter niet trefzeker. De laatste goal werd door Buijssen wel opzichtig geclaimd, maar was toch echt een eigen doelpunt van Someren. Daardoor bleef de 32-jarige Buijssen staan op 109 goals in 202 officiële duels voor Volharding. Voorwaar een bijzonder knap gemiddelde van de linkerspits van de Vierlingsbekenaren.

Net als tegen Venray koos Volharding - na het naïeve verlies van twee weken geleden tegen Valkenswaard - voor een iets behoudender speelstijl met minder druk naar voren. Mark Blenckers was naast Rens ten Brinke de tweede controleur en beide middenvelders versterkten elkaar door die manier van spelen. Achterin moest trainer Jan Pruijn weer aanpassingen doen. Rechtsback Lars van Treek was vanwege werkverplichtingen afwezig, waardoor Stef van Dijck nu op zijn plaats stond. De van een schorsing teruggekeerde Tom Kessels verving op zijn beurt Van Dijck dan weer centraal achterin. Gijs Hendriks en Nino Janssen zijn nog altijd geblesseerd.

Al na twee minuten claimde Someren-aanvaller Koen de Louw een penalty, maar scheidsrechter Jelle van den Corput uit Haghorst liet zich niet verleiden tot een fluitsignaal. De eerste de beste aanval van Volharding leidde meteen tot succes. In de 9e minuut soleerde Vincent Buijssen voorbij een aantal tegenspelers en hij vond uiteindelijk de vrijstaande Joop Daniëls. Die had geen enkele moeite om zijn vierde doelpunt van het seizoen binnen te schuiven: 0-1. Het vervolg van de eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Pas in de 34e minuut kreeg de thuisclub de eerste kans. De geheel vrijstaande Koen de Louw produceerde echter slechts een krachteloze kopbal, die door Volharding-doelman Bono Barten simpel kon worden gevangen. Daarna greep Tom Kessels tot tweemaal toe goed in na een gevaarlijke voorzet van Rick Vereijken. Op slag van rust kreeg Joop Daniëls de bal net niet goed mee na een fraaie één-twee-combinatie met Vincent Buijssen.

Someren kwam na de pauze wat energieker het veld op en dat leverde binnen tien minuten de gelijkmaker op. Nadat Luc van Berlo eerst maar net over gekopt had, kopte Nick de Louw in de 55e minuut wel steenhard raak uit een corner van Max Sonnenmans: 1-1. Volharding leek even van de leg, maar herpakte zich vrij snel. Joop Daniëls verspeelde de bal op het moment dat Vincent Buijssen helemaal vrij stond. Even later schoot Buijssen voorlangs, nadat hij de bal al dan niet met de hand had meegenomen. Een prachtige vrije trap van opnieuw Vincent Buijssen werd door Someren-keeper Sil Joosten uit de kruising geranseld. Bij de aansluitende hoekschop van diezelfde Buijssen zat Joosten er echter volledig naast. De goalie bokste de bal precies voor de voeten van de meegekomen verdediger Rick Maassen, die geen enkele moeite had om de rebound binnen te tikken: 1-2.

Het was de eerste treffer voor Volharding van de fysiek enorm sterke speler uit Oeffelt. Even later joeg Stef van Dijck de bal naast, waar hij betere opties had om af te spelen. Someren probeerde het nog wel, maar een tweetal inzetten van opnieuw Koen de Louw leidden niet tot succes. De slotfase was compleet voor Volharding. In de 82e minuut kopte Vincent Buijssen een inswinger van Marco Daniëls op de paal. In de voorlaatste minuut een vrijwel identieke situatie. Een indraaiende vrije trap van Marco Daniëls werd door Vincent Buijssen nog wel met de punt van zijn schoen geraakt, maar het was uiteindelijk Someren-verdediger Wesley van den Boomen die de bal achter zijn eigen doelman werkte: 1-3. Daar bleef het bij, al was Marco Daniëls in de extra tijd nog wel dicht bij een treffer. Zijn schot werd echter gekeerd door Sil Joosten.

Door de overwinning op Someren klimt Volharding naar de vijfde plek op de ranglijst. De volgende tegenstander voor de roodwitten staat een plek hoger, BSV Limburgia uit Brunssum. Komende zondag ontvangen de Vierlingsbekenaren op het eigen sportpark Soetendaal de door Jan van Dijk getrainde Zuid-Limburgers.

Someren-Volharding: 1-3 (0-1).
Karakteristieken:
Scheidsrechter: Jelle van den Corput (Haghorst);
Neutrale assistent-scheidsrechters: Jan Geurts en Luc Scheijven (beiden Nederweert);
9e min. 0-1 Joop Daniëls, 55e min. 1-1 Nick de Louw, 70e min. 1-2 Rick Maassen, 89e min. 1-3 Wesley van den Boomen (e.d.);