Volharding kon zondag drie keer juichen in de thuiswedstrijd tegen SHH: 3-0.
Volharding kon zondag drie keer juichen in de thuiswedstrijd tegen SHH: 3-0. Foto: Toon Gerrits

Volharding herpakt zich met ruime thuiszege

Sport

Volharding toonde een prima reactie na de 3-0 nederlaag van vorige week bij promovendus Mierlo Hout. Een andere promovendus, SHH uit Herten, werd zondagmiddag door de Bekenaren met dezelfde cijfers naar huis gestuurd: 3-0. Het was voor Volharding pas de tweede ‘clean sheet’ dit seizoen. De eerste keer was tijdens de openingswedstrijd tegen Sportclub’25. Door de zege op SHH klimt Volharding naar de derde plaats op de ranglijst, nog altijd vijf punten achter de ongenaakbare koploper Sportclub Susteren.

Ondanks de ijzige kou hadden toch nog 125 toeschouwers de weg naar sportpark Soetendaal gevonden. Bij de roodwitten zaten Mark Blenckers en Sharif Tah na blessures weer op de bank, Rens ten Brinke was nog niet van de partij. De deze week vader geworden Marco Daniëls - die daardoor ongetwijfeld weinig slaap had gehad - stond wel aan de aftrap. Hij vormde samen met Sam Janssen en Sven Jenniskens het middenveld. En dat deed het trio uitstekend.

Met name vleugelflitser Sven Jenniskens begon uitstekend op de voor hem vreemde tien-positie. De razendsnelle Jenniskens zette Volharding al na twee minuten op voorsprong: 1-0. In de directe tegenaanval was het alweer bijna gelijk, maar aanvoerder Tom Kessels voorkwam met een blok ternauwernood een goal van de gasten. In de 17e minuut waren de bezoekers opnieuw dicht bij een doelpunt. Volharding-keeper Bono Barten kon echter nog net zijn vingertoppen achter een inzet van Swen Domburg krijgen. SHH bleek een leuk voetballende ploeg en staat eigenlijk best laag op de ranglijst navenant het getoonde spel.

Met name de vleugelaanvallers aan Hertense kant lieten leuke staaltjes voetbal zien. In de 25e minuut schoot Sten Kochanowski namens de gasten voorlangs. Aan de andere kant werd Joop Daniëls net op tijd geblokt na een snel uitgevoerde vrije trap. Neef Marco Daniëls zag zijn schot gelost worden door SHH-doelman Kenneth Hutting, zonder gevolgen voor de sluitpost. De beste kans voor SHH had wederom Swen Domburg vijf minuten voor rust. Domburg kon alleen op Bono Barten afgaan, maar zijn aanname was onzorgvuldig waardoor Barten nog kon ingrijpen. Op slag van rust verdubbelde Volharding de voorsprong. Eerst schoot Vincent Buijssen de bal op de paal, maar de rebound was een prooi voor Tim Martens: 2-0. Het was voor Martens zijn vierde treffer van het seizoen. Opmerkelijk: alle vier de goals maakte Martens in de laatste drie thuisduels.

In de rust vond er een opmerkelijke wissel plaats bij Volharding. Assistent-scheidsrechter Patrick Baltissen kon door een zweepslag niet verder. In allerijl werd speaker Martin Achten vanuit zijn warme omroepershok naar het koude veld geroepen. Hij verving Baltissen en erevoorzitter Jan Nabuurs nam de honneurs van Achten waar als speaker. SHH ging al vrij snel na rust ‘va banque’ spelen voor een beter resultaat. Dat leverde ook wel een paar kansen op voor de bezoekers, maar het leidde vooral voor Volharding tot ontzettend veel ruimte en dito kansen.

De Vierlingsbekenaren lieten echter na om de score tot monsterachtige proporties te laten oplopen, iets wat SHH overigens ook niet verdiend zou hebben. Een spervuur van kansen was aan de gastheren niet besteed. Tim Martens (3x), Vincent Buijssen (3x), Stef van Dijck, Sven Jenniskens en Marco Daniëls hadden kunnen, misschien wel moeten scoren. Dat lukte invaller Sharif Tah in de 82e minuut met zijn eerste balcontact wel. Joop Daniëls soleerde langs een aantal tegenstanders en vanaf de achterlijn hoefde Tah zijn trekbal alleen maar binnen te lopen. Daarmee bepaalde de Nijmegenaar in Vierlingsbeekse dienst de eindstand op 3-0.

Komende zondag gaat Volharding tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek bij koploper Sportclub Susteren. Zoals reeds gememoreerd staat nummer drie Volharding vijf punten achter op Susteren, dus als de roodwitten nog iets willen in de titelstrijd zal alleen een overwinning daarbij helpen. Dat zal een hele kluif worden. Susteren won tot nu toe maar liefst acht van de negen wedstrijden. Vorig seizoen lukte Volharding het wel om met het nodige fortuin tweemaal te winnen tegen de Midden-Limburgers. Uit werd het 2-3 en thuis 4-3 voor de Soetendaalbewoners.

Volharding-SHH: 3-0 (2-0).
Karakteristieken:
scheidsrechter: René Meijers (Beek0;
10e min. 1-0 Sven Jenniskens, 45e min. 2-0 Tim Martens, 82e min. 3-0 Sharif Tah;