Volharding verloor zondag het uitduel met middenmoter BSV Limburgia/Kamerland met 2-0. Foto: depositphotos

Zwak Volharding verliest uitduel

Sport

Volharding heeft zondagmiddag verzuimd om de koppositie in de eerste klasse F te heroveren. Op bezoek bij middenmoter BSV Limburgia/Kamerland werd er in een slechte wedstrijd van Beekse zijde met 2-0 verloren. Daardoor zakken de roodwitten weer van de tweede naar de vierde plaats op de ranglijst.

Ook in de laatste twee duels tegen Limburgia keek Volharding tegen een 2-0 achterstand aan. Toen kwamen de Vierlingsbekenaren nog eenmaal terug tot 2-2 en op 5 november 2023 zegevierde men zelfs nog met 3-2. Vandaag zat het er echter geen moment in voor Volharding, dat de geschorste topscorer Vincent Buijssen in deze wedstrijd node miste.

Over de hele lijn was het misschien wel de zwakste wedstrijd van dit seizoen van het team van trainer Jan Pruijn. De eindpass was elke keer ronduit slecht, alle duels werden verloren en men kwam overal te laat. Bovendien ging de ene na de andere speler onderuit op het gladde grasveld. Wellicht is Volharding niet meer gewend om op natuurgras te spelen. Op 4 februari ging de ploeg op gras ook al onderuit op bezoek bij Sportclub’25 in Bocholtz. Al met al zijn er momenteel bij de Bekenaren teveel spelers uit vorm, alleen doelman Bono Barten haalde zijn gebruikelijke niveau. Het enige positieve is, dat na dit verlies het gat met koploper SV Valkenswaard nog altijd maar drie punten bedraagt en dus slechts één gewonnen wedstrijd. Wil men echter tot het einde om de titel mee blijven spelen, dan zal het niveau behoorlijk opgekrikt dienen te worden.

Het was in Brunssum een wedstrijd met maar heel weinig kansen. In de 12e minuut was de thuisploeg dicht bij een voorsprong. De uitstekend spelende Marwan Bahaali speelde zich met een fraaie sleepbeweging vrij, maar zijn schot werd prima gekeerd door Bono Barten. Halverwege de eerste helft werkte Tim Martens aan de andere kant te gehaast af na goed voorbereidend werk van Sven Jenniskens. In de 26e minuut had Bono Barten weer een fantastische redding in petto op een zwabberbal van Martijn Derks. De Volharding-defensie kreeg geen vat op Bahaali. Op aangeven van de uitblinker werkte Dani Mierop de bal over namens de gastheren. Nadat Tim Martens vijf minuten voor rust ter hoogte van de middenlijn weer eens uitgleed, profiteerde Limburgia optimaal. Senne Thijssen maakte met een frommelgoal de 1-0. Gelijk in de tegenaanval teisterde Joop Daniëls voor Volharding de vuisten van Limburgia-keeper Jurrandy van Dijk, maar hij hield zijn doel tot de rust schoon.

Van Dijk (zoon van oud-prof en Limburgia-trainer Jan van Dijk, red.) raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Marvin Janssen. Bij Volharding kwam de niet okselfrisse Lars van Treek in de tweede helft niet meer terug. Hij stond zijn plek af aan Jens Biersteker. In de 56e minuut had Volharding op gelijke hoogte kunnen, misschien wel moeten komen. Marco Daniëls miste echter een enorme kans op aangeven van Sven Jenniskens. De aansluitende corner werd door Tim Martens achterwaarts over het doel heen gekopt. Elf minuten voor tijd zorgde miscommunicatie achterin bij het centrale Volharding-duo Rick Maassen en Tom Kessels voor de beslissing.

Invaller Kane Arets kon na een lange bal alleen op Bono Barten kon afgaan. Arets had vervolgens geen moeite om de score te verdubbelen: 2-0. In de laatste vijf minuten kreeg Volharding -waar aanvaller Rens van den Boogaard nog zijn debuut maakte- nog wel wat kansen op de aansluitingstreffer, maar schoten van Jens Biersteker en Marco Daniëls werden gered door invaller-goalie Marvin Janssen. Al met al was het voor Volharding uiteindelijk veel en veel te weinig wat men liet zien om überhaupt aanspraak te mogen maken op een beter resultaat.

Tijdens het paasweekeinde komt Volharding niet in actie. Over twee weken gaan de roodwitten voor eerherstel. Op het eigen sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek is dan nummer zeven op de ranglijst, EHC uit Hoensbroek te gast. Eerder dit seizoen won Volharding op 12 november 2023 in Hoensbroek met 2-1 door doelpunten van Marco Daniëls en Sven Jenniskens.

BSV Limburgia/Kamerland-Volharding: 2-0 (1-0).
scheidsrechter: Wouter Velings (Sterksel), neutrale assistent-scheidsrechters: Wim van Duuren (Echt) en Alexander Stupers (Valkenswaard);
40e min. 1-0 Senne Thijssen, 79e min. 2-0 Kane Arets;